Corona in Bollenbach

Even genieten van de kas
En nu de moestuin nog…

Eiland
Is Bollenbach een corona-vrij eiland in een wereld in de ban van een kwaadaardig en besmettelijk virus? Nee, dat zeker niet. Ook wij volgen – als we dat willen – het nieuws over de verspreiding van het virus, de maatregelen en de gevolgen voor leven en welzijn van de aarde en haar bewoners. We leven uiteraard mee met onze vrienden en familie in Nederland, andere delen van Duitsland en in Engeland, Denemarken, België, Canada, Zuid Afrika, Australie.
Maar in ons dagelijks leven is er niet veel veranderd.

WC papier
Dankzij het feit dat Bollenbach maar 150 inwoners heeft en zo afgelegen ligt kunnen we ons hier gewoon vrij bewegen. We wandelen uren met de honden zonder een mens tegen te komen. En dat was altijd al zo. We doen boodschappen in winkels met slechts een enkele mede-winkelgenoot. En ook dat was altijd al zo. Het verschil is wel dat je karretje schoongemaakt wordt bij de in- en uitgang, je handschoenen draagt en afstand houdt bij de kassa (tot wie?), er geen wc-papier is en een tekort aan meel en gist. Zelf brood bakken is blijkbaar weer helemaal in.

Moeders heeft het beter getroffen dan menigeen van haar jaargenoten in Nederland

Al het schoons van de Hunsruck
Vrij reizen door de Hunsruck en andere delen van Duitsland is wel aan banden gelegd. Maar ook hier hebben we niet zo’n last van. Als je naar een winkel moet om bijvoorbeeld tuin-of klusspullen te halen dan moest je altijd al een eind rijden. Nu dus ook en dan genieten we ondertussen heerlijk van al het schoons dat de Hunsruck in dit prachtige jaargetijde te bieden heeft. Honden mee en lopen maar.

Lucy als trouwe supporter en uitdager van Conny

Vervuld van dankbaarheid
Onze dagen zijn goed gevuld met tuinieren, bouwen, de kas seizoensklaar maken, de moestuin onkruid vrij trekken, wandelen, de honden trainen, schilderen, lezen, koken, bakken, schrijven, studeren, lezen, muziek ….
En dankzij het mooie weer leven we al meer buiten-binnen dan binnen-buiten.
Genoeg positieve afleiding dus om niet steeds herinnerd te worden aan de triestheid van het bestaan anno 2020. Vervuld van dankbaarheid en verwondering over de kracht van normaliteit die voor de meeste lezers van dit blog voorlopig verleden tijd lijkt.

3 gedachtes over “Corona in Bollenbach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s