JUBILEUMJAAR: 10 jaar Bollenbach (2)

dav_vivid

Helpers van het eerste uur

Zonder mijn vrienden en familie had ik het niet gered, of misschien ook wel maar dan had alles misschien veel langer geduurd. Gelukkig ben ik gezegend met goeie mensen om me heen die doen wat ze kunnen, met plezier en – vaak – met twee rechterhanden.
Marjan D was zo’n helper van het eerste uur. Zij komt nog steeds ieder jaar zeker twee tot drie keer voor de lol, als deelnemer aan een schilderscursus of/en om klusjes te doen in en rondom het huis en de tuin.

dav_vivid

Ik vraag Marjan wat ze zich nog herinnert van de eerste maanden in Bollenbach.
Marjan: ‘Het was najaar. Wij sliepen op luchtbedden in wat nu je atelier is. De grote zware ijzeren schuifdeuren kierden. ’s Nachts liepen de muizen over ons heen. Maar we hadden tenminste water, een wc en een tweepits gasstel. Eén van de eerste dingen waar jij voor gezorgd had. Niet onbelangrijk.
Je moeder was er ook, maar zij sliep bij de buren.

dav_vivid

Ik heb vooral beneden in wat de woonruimte moest worden geholpen. Met z’n drieën hebben we het plafond geïsoleerd. Jij had al een kamersteiger en met je moeder als helper in het midden hebben we het plafond opgevuld en afgedekt met gipsplaten. Ieder een boor en maar schroeven. Ook met het isoleren van het appartementje van je ouders en jouw kamer heb ik geholpen.
Ik kwam soms alleen een weekend, dan weer een midweek en ik kwam ook vaak in mijn vakanties. Ik vond het veel te leuk om te doen.

dav_vivid

Niet alleen binnen heb ik mijn sporen achtergelaten. Ik heb samen met jou en je moeder ook de voorgevel geïsoleerd en gestuukt. Eerst isoleren, dan gaas erover heen en dan stuken. En dat allemaal achter elkaar, omdat stuc heel snel droogt. We hoefden gelukkig niet boven ons hoofd te werken zoals binnen, want dat is echt heel vermoeiend.

dav_vivid

Toen ik kwam om de buitengevels te doen had jij de ramen en deuren er al in laten zetten. Goeie timing. We hebben samen de houten balken, als een fantasie op een vakwerkhuis, aan de voorgevel vastgemaakt. Jij hebt als laatste in beide hoeken van de gevel vrolijke symbolen uit Australië geschilderd. Het land van je hart.
De achtergevel heb ik in drie weken betimmerd met larikshout. Eerst samen met Rimke H van de badmintonclub en daarna met jou. De zijkant van het huis, de oostkant, heb je een aantal jaren later samen met je moeder gedaan. Wat een kanjer hé. Stond ze op haar 83ste nog op de steigers. ‘

Heb je ook herinneringen aan de bouw van mijn Arthouse en B&B in Bollenbach, ik denk bijvoorbeeld aan Ellen en Koc, Kees en Carolien, Grace, Otto, Han, en nog veel meer mensen, meld je dan vooral aan (via conniesarthouse@outlook.com) om je te laten interviewen door mijn ‘ghostwriter’. Een interview kan op velerlei manieren, telefonisch, per mail of gewoon gezellig ‘life’ in Bollenbach. Net wat jou het beste uitkomt.

Een gedachte over “JUBILEUMJAAR: 10 jaar Bollenbach (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s