Schilderen is meer dan een invuloefening

Wat leer je op de schildercursus

c13

Kom je een weekje bij mij om te schilderen dan leer ik je vooral anders kijken naar de dingen. Je leert kijken wát je ziet en níet wat je weet. Spannend? Ja, maar ook heel verrassend. Soms gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

c15

Heb je nog nooit geschilderd dan gaan we eerst samen, of me andere beginners, aan de slag met de basis: tekenen. Als je goed kan tekenen dan kan je schilderen wat je wil, dan klopt het. Vanuit de basis kan je bijvoorbeeld abstract schilderen of meer surrealistisch. Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld Picasso en Mondriaan ook goede tekenaars waren.

c18

Jouw persoonlijke touch

En nu is het mooie: je hoeft geen Picasso of Mondriaan te zijn om een schilderij te maken dat meer is dan een plaatje, een invuloefening: een schilderij met jouw persoonlijke touch. Dat is ook mijn lol als docent: ik probeer iedereen verder te helpen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling als schilder.

c16

Dat doe ik door improviserend les te geven. Ik kijk vooral naar hoe je bent en wat je wil. Dat is het startpunt. Van daaruit vertrekken we. Samen zoeken we dan naar de beste oplossingen voor jouw werk.

c21

Een schilderij moet je voeren

Het leuke is: door individueel les te krijgen in een groep leer je meteen ook van de problematiek van je medecursisten en van de oplossingen die hij of zij kiest.

c

Ik daag je uit antwoorden te zoeken op vragen als : ‘waarom kies je hier voor’, ‘waarom wil je dit’, ‘wordt je schilderij hier sterker door’? En zo leer je steeds meer over de kunst van het schilderen. Door een schilderij te ‘voeren’ wordt het sterker. Raadselachtig? Nee hoor, kom maar eens langs. En geniet dan meteen van mijn tuin, waar je bij mooi weer ook heerlijk aan de slag kan.

In het café van de burgemeester

Het is niet alleen ‘hard werken’, maar ook heel gezellig. Je slaapt bij mij in de B&B Connies Arthouse en krijgt voor je cursusgeld ontbijt, lunch, diner en alles wat daar omheen bij hoort: koffie, koekjes, thee, fris, een wijntje (of meer), biertje.

c11c17

We gaan voor de all-in prijs ook twee keer uit eten (bij een week). Meestal één keer in het café van de burgemeester van Bollenbach en één keer bij de Italiaan.
En na afloop van de cursus neem je je schilderij (-en) natuurlijk mee naar huis. Mits gemaakt met acrylverf of geaquarelleerd en niet met olieverf geschilderd, want dat moet langer drogen.
Meer informatie over mijn schilderscursussen vind je hier.

c4

 

3 gedachtes over “Schilderen is meer dan een invuloefening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s