Baden in de Hahnenbach

Wat doe je op zo’n dag dat het bloedheet is, je drie hijgende honden om je heen hebt hangen (en een gast: Dribbel) en geen zwembad in je tuin… Dan zoek je verkoeling. In ons geval in de Hahnenbach.

Deze beek loopt door het prachtige Hahnenbach-dal, woest en vredig tegelijk. De beek vindt zijn oorsprong bij Hausen, waar de Kyrbach en de Idarbach samen stromen en dan veranderen in de Hahnenbach.

haan8

En meer…

Het Hahnenbachdal is slechts te voet bereikbaar. Je kan je er uitleven in ‘Nordic Walking’, mountainbiken, maar ook heerlijk wandelen. Er zijn diverse wandelingen uitgezet, die verschillen in zwaarte en duur. En had ik een kayak dan zou ik hier na een zware regenval zeker gaan varen.

haan9

Kayakken

De Kyrbach-Hahnenbach (38 km lang) is bij een selecte groep kayakliefhebbers bekend. Het gekke is dat de meeste mensen uit Nederland voor watersporten vlak over de grens naar de Eiffel gaan, maar hier is het minstens zo uitdagend en veel rustiger!
Tussen Hausen en Kirn is het voor de kayakker echt uitdagend wildwater tot -voor de kenner – Stufe WW III.

bol1

Leisteengrot

Ben je niet zo sportief dan kan je in het Hahnenbachdal, vlakbij Bundenbach, een originele leisteengrot bezoeken (op vijf minuten rijden van Bollenbach). Het grootste middeleeuwse kasteel van de Hunsruck, de ‘Schmidtburg’, ligt daar vlakbij evenals een nagemaakte Keltisch dorp, de Altburg.

haan3

Het dorpje

Het dorpje Hahnenbach zelf heeft een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Een eerste vermelding stamt uit 12de eeuw. Toen zou er al een kapel gestaan hebben in Hahnenbach, op de plek waar in de 14de eeuw een nieuwe kerk gebouwd werd.

haan5

Hahnenbach behoorde tot de bezittingen van de heren van Burg Warthein.  Deze burcht werd in 1688 door de Fransen vernietigd en tussen 1704-1728 herbouwd tot het huidige nieuwe slot.

haan6

Een opvallend mooi vakwerkhuis in Hahnenbach is het Rathaus uit 1939 dat aan de beek ligt naast de prachtige stenen boogbrug. En tegenover het Rathaus kan je logeren in een oud pand met origineel binnenhof.

haan1

Onze honden krijgen trouwens geen genoeg van de Hahnenbachbeek. Het nieuwste spel: Lucy zwemt naar de in het water gegooide stok, pakt hem, keert om, komt tot vlak bij de kant en laat de stok dan in het water liggen. Zelf komt ze er uit voor een nieuwe stok en Dribbel gaat het water in om haar oude stok er uit te halen en aan zijn verzameling stokken toe te voegen. Deze verzameling legt hij aan op een speciaal daarvoor geschikt gemaakt plekje. Zijn stokkenplek. Hoe verzint een hond het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s