Conny over Conny

Wie is Conny?

con2

‘De talenten waarmee ik mijn leven vorm geef heb ik van mijn beide ouders en hun familie geërfd: mijn twee rechterhanden, de creativiteit in denken en doen, lekker koken, een passie voor huizen en tuinen, de kunstenaarsblik, mijn liefde voor dieren en mijn zin voor avontuur.

Scheveningen

con1

Al jong wist ik dat ik kunstenaar wilde worden. Bij mijn oma hing een schilderij van mijn tante Miep dat ik voor het eerst en het laatst zag toen ik drie jaar oud was. Ik ben het nooit vergeten.

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Scheveningen en Den Haag. Mijn vader had ‘op Scheveningen’ twee viszaken en mijn moeder was coupeuse. We gingen veel naar het strand en de tuinen van het Westbroekpark en Clingendael. Het is niet voor niets dat mijn eerste schilderijen van meeuwen en vissen zijn. Nog steeds ben ik gefascineerd door de onderwaterwereld en de liefde voor tuinen zit dus ook al van jongs af aan in mijn genen.

Kunstenaar en docent

con3

Van 1981 tot 1986 heb ik aan de Koninklijke Academie voor beeldende Kunsten te Den Haag gestudeerd, na eerst de middelbare school op het Edith Stein College afgerond te hebben. Al tijdens mijn studie ben ik les gaan geven met als gevolg dat ik nu al ruim dertig jaar met veel plezier doceer aan uiteenlopende groepen.

Met twee medestudenten had ik een atelier gehuurd dat groot genoeg was om te werken en leerlingen te ontvangen. Vele ateliers en jaren later heb ik mij weer gevestigd in Scheveningen. In het oude dorp beschik ik over een eigen atelier, dat tevens leslokaal is. Ik woon in hetzelfde pand.

Voordat ik serieus aan de slag ging als kunstenaar heb ik eerst nog twee lange reizen gemaakt: naar Indonesië en naar Australië. Dit was voor mij de perfecte manier om afstand te nemen van alles wat ik op de academie geleerd had en mijn eigen stijl te ontwikkelen.

Een droom komt uit

con8

En in 2009 is daar dus Bollenbach in de Hunsruck bijgekomen. Een droom die ik met mijn eigen handen en hulp van vrienden en familie verwezenlijkt heb. Ik dacht: dat doen we wel even in een half jaartje. Het werd iets langer…en gelukkig maar want dan kan een project groeien en de plannen groeien mee. Zoals het maken van een zo vriendelijk mogelijk ecohuis, met een moestuin, fruitbomen en een bloementuin waar het heerlijk zitten is.

Mijn  eigen B&B en Atelier in ‘the middle of nowhere’. In een nog vrij onbekende streek in Duitsland waar ik een groot deel van het jaar woon en me elke dag weer verwonder over de prachtige natuur, de schitterende luchten, de ruimte, de stilte. Een heerlijke plek voor liefhebbers van wandelen en fietsen en om inspiratie op te doen, je creatief te uiten op het schildersdoek, door de lens van een camera of al schrijvend.

Vrij werk en in opdracht

con5

Als kunstenaar gebruik ik alles wat mij ter beschikking staat. Dit zie je terug in mijn olieverfschilderijen, collages, tekeningen, foto’s, zeefdrukken en objecten. Ik laat me graag inspireren door goede gesprekken, literatuur, (kunst-)geschiedenis en natuurlijk door mijn omgeving, mijn honden en de wortels van mijn jeugd. Mijn voorkeur gaat uit naar krachtige en eenvoudige beelden, waarbij ik elementen uit oude culturen combineer met huidige beeldcodes.

 con6

Ik werk vrij en in opdracht. Mijn schilderijen en andere kunstwerken zijn wat betreft de voorstelling zeker herkenbaar en tegelijkertijd ook een tikje mysterieus, vaak met een twist, enigszins geabstraheerd van vorm en met een krachtig koloriet.’

Les van Conny

Conny organiseert zowel workshops in Scheveningen (van november tot maart aan de Roerstraat 13) als schildercursussen in Bollenbach (in de zomermaanden).

Kijk voor meer informatie over op deze website.

con4

Advertenties

Een gedachte over “Conny over Conny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close