Flaneer-hangbrug

Europa’s langste hangbrug als flaneerboulevard

Het laatste dat je verwacht in de Hunsruck is een hangbrug-boulevard als toeristische attractie. In 2015 is er over het prachtige, diep gelegen Morsdorfer Bachtal, een 360 meter lange en 80 cm brede brug gespannen die de Morsdorfer kant van het dal verbindt met Sosberg (en andersom). Je moet geen last van hoogtevrees hebben en zeebenen zijn ook wel handig, want de houten brug schommelt al lopend licht heen en weer.
Als je afgaat op wat er in reisgidsen en op internet over de Geierlay Hangeseilbrucke staat blijkt het achteraf toch lastig je een beeld te vormen van wat je te wachten staat. Wij besluiten tegen de avond met de auto naar Morsdorf te rijden (drie kwartier vanaf Bollenbach).Het is een warme dag in april en we hopen op een mooie zonsondergang. Onze ervaring leert dat het ’s avonds vaak nog rustiger is in de Hunsruck dan overdag. Het handigst is de auto te parkeren op P1 bij het bezoekerscentrum. Van daaruit loop en klim je door het mooie dal naar de Hangbrug. Honden mogen gewoon meelopen.
Rondom de Geierlay heb je verschillende mogelijkheden om rondwandelingen maken. Het startpunt is steeds het bezoekerscentrum in Morsdorf. Dé wandelklassieker is de Geierelayschleife van 6,4 kilometer.
Ook bestaat de mogelijkheid om vanuit Kastellaun naar Morsdorf te lopen. Een dagtour van 17 kilometer, waarbij je vanuit Morsdorf weer met de bus terug kunt naar Kastellaun. Meer informatie over rondwandelingen en de dagtrip vind je op de website van de Geierleay.
Eenmaal bij het startpunt van de brug ontdekken we dat we niet de enigen zijn. Het blijkt een geliefde plek voor stelletjes als achtergrond voor romantische selfies. Er wordt wat afgeposeerd. Ook hangen er al slotjes aan de brug, van die liefdesbetuigingen waar de Pont Neuf in Parijs bijna aan bezweken is.
We hebben het geluk dat april nog geen toeristenseizoen is en we op een doordeweekse avond hier beland zijn. Wil je in alle rust van de hangbrug en het landschap genieten dan zou mijn advies zijn: kom buiten het toeristenseizoen en zo laat of zo vroeg mogelijk. Dan kan je nog mooie foto’s maken en loop je niet in een rijtje naar de overkant.
Aan de kant van Sosberg is het landschap licht glooiend. Je kan ook links of rechts het bos in en langzaam afdalen naar het dal en de beek. Aangezien het al schemerig begint te worden besluiten wij de honden even los te laten op het weiland en dan terug te keren. Ik houd mijn honden op de brug wel aangelijnd en dat is maar goed ook, want achter ons naderen opeens mountainbikers. Officieel is dit een voetgangersbrug, maar ook zij moeten gedacht hebben dat dit wel een rustig moment was voor een sportieve prestatie.
TIP: je kan een bezoek aan de Geierlay ook combineren met een bezoek aan de iets verderop gelegen ruïne Balduinseck. Het bezoekerscentrum in Morsdorf is trouwens ook één van de startpunten voor de Traumschleife (rondwandeling) Madascher Burgherrenweg die langs Balduinseck komt.

2 gedachtes over “Flaneer-hangbrug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s